sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YÖRÜK ÇOBANIN ORMANDA BULDUÐU YARALI YABAN KEÇÝSÝ TEDAVÝ ALTINA ALINDI

  •  10 Kasým 2021 Çarþamba 09:51

Mersin’in Silifke ilçesinde Sarýkeçili Yörüklerinden bir çoban tarafýndan ayaklarý ve kulaklarý yanmýþ halde bulunan yaralý yaban keçisine, yanýk alanlarda çalýþma yapan Orman Bölge Müdürlüðü çalýþanlarý sahip çýkarak, tedavi altýna alýnmasýný saðladý.

Mersin'in Silifke ilçesinde Sarýkeçili Yörüklerinden bir çoban tarafýndan ayaklarý ve kulaklarý yanmýþ halde bulunan yaralý yaban keçisine, yanýk alanlarda çalýþma yapan Orman Bölge Müdürlüðü çalýþanlarý sahip çýkarak, tedavi altýna alýnmasýný saðladý.

Edinilen bilgiye göre, Sarýkeçili konargöçer Yörüklerinden bir grup, Silifke ilçesi Akdere Mahallesi Iþýklý mevkii yayla yolunda konaklamaya baþladý. Köpeklerin havlamalarý üzerine araþtýrma yapan Yörük çoban Özkan Gömüt, ayaklarý ve kulaklarý yanmýþ halde yaralý bir yaban keçisi buldu. Çoban Gömüt, acil saðlýk ekiplerine haber verdi. Geçtiðimiz günlerde çýkan orman yangýnlarýnda zarar gören arazilerde devam eden çalýþmalarýn çekimini yapan Orman Bölge Müdürlüðü Basýn Birimi ekipleri de dönüþ yolunda çobana rastladý. Yaban keçisine elleriyle su veren ekip, ihbar üzerine bölgeye gelen Silifke Doða Koruma ve Milli Parklar Þefliði görevlilerine keçiyi teslim etti.

Yaralý yaban keçisini bulan çoban Özkan Gömüt, “Bugün buraya konakladýðýmýzda hayvanlarýmýzý otlatýrken köpeklerin havladýðýný fark ettim. Köpeklerin havladýðý yere doðru giderken bu yaralý hayvaný gördüm. Kucaklayýp buraya getirdim ve acil saðlýk ekiplerini aradým. Yangýnda olmuþ herhalde, ayaklarý, kulaklarý, týrnaklarý yanmýþ. Evde su verdim içti, bayaðý susamýþ” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBÝL KALDIRIMA VURDU, ONA METRELER KALA TIR DEVRÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.